Pozitivni efekti IPL tehnologije što se tiče depilacije su poznati, ali da li ste znali da se ova tehnologija može koristiti i za ublažavanje izražajnih linija, pora i mrlja? Otkrijte kako funkcioniše!

Tehnički govoreći, IPL (intenzivna pulsirajuća svjetlost) bazira se na izlaganju izvoru svjetlosti visokog intenziteta koja obuhvata rang boja sličan bojama koje proizvode efekte na koži. Na ovaj način postižemo obnavljanje kože, tretman poznat pod imenom fotopodmlađivanje ili IPL fotopodmlađivanje putem kojeg možemo smanjiti neregularnosti na koži, neželjene strukture, tamne ozljede i pigmentacijske mrlje koje se nalazena licu, vratu, u predjelu dekoltea i na šakama.

No+Vello® IPL fotopodmlađivanje se koristi za tretiranje problema nastalih usljed izlaganja sunčevim zrakama, ozljede i mrlje, kao i fotostarenje. Koža sa ozljedama ili znakovima fotostarenja pokazuje gubitak kolagena, promjene na elastičnim vlaknima dermisa, tanak epidermis, povećanu vaskularnost, paukove vene, telangiektazije, bore ili izražajne linije i promjene što se tiče pigmentacije: lentigo, itd.

Naša IPL tehnologija vrši antiaging  efekat putem generisanja novog kolagena, a istovremeno uklanja oštećenu kožu i kožu sa znakovima fotostarenja. Zbog svega navedenog, ovaj tretman je u stanju da uradi sljedeće:

  • Ublažava veličinu pora.
  • Smanjuje dubinu bora.
  • Poboljšava teksturu kože.
  • Povećava elastičnost kože.
  • Savršen tretman za kožu sa pigmentacijskim promjenama, kao npr. lentiginoza i za uklanjanje kuperoze (crvenilo na licu uzrokovano promjenama temperature).
  • Osim toga, pomaže u smanjivanju ožiljaka od akni i poboljšava izgled kože, zbog čega je ovaj treman prikladan i za mladu kožu nakon 20 godina.

Tretman je potrebno raditi u intervalima od 21 dan između sesija kako bi rezultati bili dugotrajni i efikasni. Osim navedenog, bilo bi idealno uraditi i profesionalno čišćenje lica za maksimiziranje rezultata. Što se tiče broja sesija, preporučujemo početni tretman od 6 sesija, a kasnije se mogu raditi periodične sesije za održavanje rezultata.

Imajući u vidu efekte svjetlosne energije na koži, idealno razdoblje za tretmane je od oktobra do maja, kada je temperatura niža i kada je izloženost sunčevim zrakama manja.

I na kraju, radi se o tretmanu sa dobrim rezultatima u većini slučajeva, a glavna prednost je ta što je tretman neinvazivan i ne utiče na naš ritam življenja.

Posjetite naše centre i informišite se o tretmanima koje naše stručno osoblje može prilagoditi vašim potrebama.