Loading...

Tretman rozaceje

Naručite se!

Tretman rozaceje sa IPL tehnologijom

Rozaceja (rosacea) je hronična, upalna dermatoza, veoma česta kod odraslih ljudi između 30 i 50 godina. Osnovne promjene su u strukturi zida krvnog suda, odnosno, kapilarnog spleta.

Nastanak bolesti je nepoznat, mada većina teorija o nastanku bolesti se veže za imunološke poremećaje, a neki smatraju da je uzrok nastanka ove dermatoze povezan sa infekcijom Helicobacter pilory. Provocirajući faktori su alkohol, kofein, jako začinjena hrana, stres, izlaganje suncu i temperaturne promjene (toplota i hladnoća).

Preporučuje se izbjegavanje provocirajućih faktora.

U kliničkoj slici dominira crvenilo lica koje je u početku prolazno, a kako bolest napreduje postaje stalno sa izraženim teleangiektazijama, te veoma istanjenom kožom. Crvenilo lica i izraženi kapilarni splet nemaju nikakvog uticaja na zdravlje, ali predstavljaju ozbiljan estetski problem, te umnogome mijenjaju kvalitet života i negativno utiču na profesionalnu aktivnost i samopouzdanje osoba.

tretman_rosacea_08

U centrima No+Vello tretiramo probleme rozaceje pod nadzorom ljekara specijaliste dermatologa.

Koristimo intenzivnu pulsirajuću svjetlost odgovarajuće jačine, koja se usmjerava na tanke vidljive krvne sudove neposredno ispod kože i optičkom energijom fotokoagulira krvne sudove i dovodi do eliminacije kapilara i postizanja željenih efekata.
Tretmani se rade svakih 21 dan i to 6 tretmana. Tretman traje oko 20-30 minuta i košta 45 KM.
tretman_rosacea_03

 

 

Krajni rezultat je zdrava koža lica sa veoma reduciranim teleangiektazijama i ublaženim crvenilom i poboljšanim kvalitetom života i samopouzdanja.

Loading...